Geoportal Vlade FBiH ‘www.covid-ba’ u funkciji od petka

Date:

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine u saradnji s Federalnim ministarstvom zdravstva i Zavodom za javno zdravstvo Federacije BiH pripremila je geoportal “www.covid-ba”, koji je u funkciji od petka.

Na tom portalu dostupni su svi aktuelni i potvđeni podaci vezani za koronavirus za teritoriju Federacije BiH, kao i za sve kantone pojedinačno, saopćeno je iz Vlade FBiH.

Također, na stranici se nalaze linkovi s naredbama, uredbama i preporukama nadležnih federalnih institucija kao što su Vlada Federacije BiH, Federalni štab civilne zaštite, Federalno ministarstvo zdravstva  i Federalno ministarstvo prometa i komunikacija.

Građani na ovom portalu mogu naći i sve bitne kontakt telefone.

Podaci se prikupljaju kroz aplikaciju koja je razvijena u pozadini geoportala i koja omogućava da Zavod za javno zdravstvo FBiH informatički bude uvezan sa svim kantonalnim zavodima za javno zdravstvo kao i sa kliničkim laboratorijama gdje se obavljaju sva testiranja na Covid-19, tako da oni svi rade nad jednom centraliziranom bazom podataka. 

Geoportal iz dana u dan bilježi sve više posjeta što pokazuje da su tačne i potvrđene informacije od velikog značaja građanima.  

(Fena)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related