Glavni imam MIZ Travnik: Nije bilo nikakve pucnjave na zgradu Medžlisa, riječ o jednom, vjerovatno zalutalom metku

Date:

Travnicki info.jpg - Glavni imam MIZ Travnik: Nije bilo nikakve pucnjave na zgradu Medžlisa, riječ o jednom, vjerovatno zalutalom metku

Zaposlenici Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Travnik jutros su po dolasku na posao na donjem dijelu ulaznih vrata u Medžlis pronašli oštećenje, koje je izgledalo da je nastalo od metka ispaljenog iz vatrenog oružja.

– Kako to procedure i nalažu, prijavili smo slučaj policiji koja je došla da izvrši uviđaj. Konstatirali su da se radi o tragu od ispaljenog metka. Prve indicije govore je riječ o odbijenom metku, nasumično ispaljenom – izjavio je za Radio BIR glavni imam MIZ Travnik Salih-ef. Indžić.

Istakao je kako bombastični naslovi koje su u prvom mahu prenijeli portali da se radi o pucnjavi na zgradu Medžlisa i da je riječ o više pucnjeva, apsolutno nisu tačni.

– Radi se o jednoj rupi od metka i po prvim indicijama, riječ je o odbijenom metku. Naravno, analiza će pokazati,  policija je izvršila uviđaj i čekamo zvanične informacije od njih. Ali, to je ono što mi za sada možemo kazati – rekao je ef. Indžić.

Prema njegovim riječima, vrlo je vjerovatno o zalutalom metku ispucanom tokom nekog slavlja.

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related