Goethe-Institut BiH: Grafički romani ‘Berlinski mitovi’ u Vijećnici

Date:

Goethe-Institut Bosna i Hercegovina će od 24. juna do 10. jula u gradskoj Vijećnici u Sarajevu izložiti postavku pod nazivom “Berlinski mitovi“ koja prikazuje sedam grafičkih romana crtača Rheinharda Kleista, najavljeno je iz Goethe-Instituta BiH.

Radnja prati berlinskog taksistu Ozana kroz njegove priče i historiju na ilustrativan način, a izložba se može posjetiti u vrijeme kada je Vijećnica otvorena za posjete. Posjetioci imaju priliku da samostalno istražuju izložbu ili da ih kroz nju vodi aplikacija Actionbound putem koje će otkrivati detalje iz priča.

– Izložba će biti bogatija i za razgovor dva umjetnika, Enisa Čišića i Rheinharda Kleista koji će biti održan u Vijećnici. Oni će govoriti o umjetnosti sa fokusom na crtanje i osmišljavanje stripova, te kako poslati dovoljno jaku poruku kroz taj medij, a da se animiraju javnost, mediji i pokrenu određene rasprave – poručio je koordinator Mirza Kovačević, prenosi Fena.

Goethe-Institut BiH i ove godine u Sarajevu organizuje zanimljiv cjelodnevni događaj “Dan otvorenih vrata”. U petak, 25. juna, od 9 do 16 sati na trgu prekoputa Vijećnice posjetioce očekuju raznovrsni sadržaji i aktivnosti za djecu i mlade.

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related