Gračanica: Prijem za učenike generacije u Medžlisu

Bila je to prilika da se oda počast najboljim i najuspješnijim učenicima ove općine. Domaćini su čestitali učenicima generacije na njihovom uspjehu, trudu i zalaganju koji su uložili kako bi bili najbolji. Prijem je bio i jedan skroman vid priznanja za njihova postignuća.

“Medžlis Islamske zajednice Gračanica i Islamska zajednica u cjelini izuzetno cijene ono što ste postigli, a rad sa mladima stavljen je u vrh prioriteta u Islamskoj zajednici. Vrata Medžlisa su vam uvijek otvorena”, jedna je od poruka koja je upućena.

Glavni imam Smajo Mustafić u svom obraćanju učenicima je kazao kako je ponosan što je u mogućnosti biti domaćin najboljim učenicima Gračanice. Mustafić je govorio i o važnosti i ulozi Islamske zajednice te o njenom historijatu. Kazao je i da Islamska zajednica stoji na raspolaganju svim muslimanima, a pogotovo mladim. Rad sa mladima će se nastaviti i kroz druge određene projekte. 

“Tu smo da zajedno podijelimo vaše uspjehe, prijedloge, inicijative, ali i probleme”, istakao je glavni imam Mustafić.

Drago nam je što smo uvaženi i što je naš rad prepoznat od jedne tako važne institucije kao što je Islamska zajednica, istakli su, između ostalog, najbolji osnovci i srednjoškolci.

“Želim da se zahvalim Islamskoj zajednici što nas je uvažila i na neki način podržala. Svakako da nam je ovo priznanje motiv da u budućnosti još više radimo i učimo”, kazala je Lejla Memić,  učenica generacije gračaničke Gimnazije “Mustafa Kamarić”

“Želim da se zahvalim predstavnicima Islamske zajednice koji su upriličili ovaj prijem omogućivši nam, prije svega, da se međusobno upoznamo, razmjenimo određene planove i ideje. Želim kazati da je ovo lijep postupak zato što nam odaju priznanje i što će učenici imati više motivacije kada vide da postoje ljudi koji priznaju njihov rad i trud”, istakla je Erna Kovačević, učenica generacije iz Mješovita srednje škole Gračanica.

Učenicima su uručene i nagrade za njihovo postignuće.