Grad Sarajevo generalni pokrovitelj proljetne konferencije EANA-e

0
35

Na sastanku gradonačelnika Abdulaha Skake i direktora Federalne novinske agencije (FENA), Elmira Huremovića konstatirano je da je ovo vrlo važan događaj za Bosnu i Hercegovinu, a posebno grad Sarajevo, jer će u prva tri dana aprila ugostiti vodeće ljude najuticajnijih i vodećih novinskih agencija iz 32 evropske zemlje.

– Ovo je najveći i najvažniji medijski skup ikada organiziran u BiH, jer nikada do sada u isto vrijeme i na istom mjestu u BiH nije bilo toliko važnih ljudi iz medijske zajednice. Drago nam je što su Grad Sarajevo i gradonačelnik Skaka prepoznali značaj ovog događaja i odlučili se da budu naši partneri u organizaciji konferencije, kazao je direktor Huremović.

Gradonačelnik Skaka je naglasio da je međunarodna promocija Sarajeva kao evropske metropole i popularne turističke destinacije jedan od prioriteta gradske uprave.

– Dolazak tako velikog broja predstavnika najuticajnijih medija u Evropi sigurno je prilika da se Sarajevo prikaže u pravom svjetlu. Uvjereni smo da će iz našeg grada ponijeti najbolje utiske te da će konferencija koju Fena organizira opravdati očekivanja, poručio je gradonačelnik Skaka.