Grad Zenica će podijeliti penzionerima krompir, luk i jabuke

Date:

Grad Zenica će otkupiti sve prijavljene viškove poljoprivrednih proizvoda i to ukupno 60 tona krompira, četiri tone luka i 12 tona jabuka i sve će to podijeliti zeničkim penzionerima.

S ciljem podrške poljoprivrednim proizvođačima, ali i penzionerima, Grad Zenica objavio je javni poziv poljoprivrednim proizvođačima sa područja grada Zenice da prijave ostvarene viškove poljoprivrednih proizvoda, koji će nakon završetka procedure po javnom pozivu biti podijeljeni penzionerima.

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović izjavio je da će Grad Zenica otkupiti prijavljene poljoprivredne viškove krompira, luka i jabuka.

– Planirano je da krompir otkupimo po cijeni od 0,90 KM/kg, luk 1 KM/kg i jabuke po cijeni od 1 KM/kg. Angažovat ćemo naše dobrovoljno vatrogasno društvo, kao i druge volontere kako bi pomogli da se izvrši prijevoz i isporuka tih proizvoda. Napominjem da će Udruženje penzionera Grada Zenica odrediti način raspodjele proizvoda, članovima Udruženja i u tom dijelu Gradska uprava Zenice neće učestvovati – istakao je Kasumović, saopšteno je iz gradske uprave.

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related