Gradonačelnik Burse u sarajevskim mektebima: Primijetili smo trud prilikom podučavanja djece islamskim vrijednostima

Date:

Delegacija turskog grada Burse koju predvodi gradonačelnik Alinur Aktas, posjetila je Sarač Alijinu (Vrbanjuša) džamiju te džamiju na Sedreniku gdje su polaznicima mektebske nastave uručeni mushafi.

Gradonačelnik Aktas je izjavio da je veoma sretan što je imao priliku vidjeti kako se odvija mektebska nastavu u sarajevskim džamijama.

– Djeca, pored nastave u školama, svojevoljno dolaze i na mekteb. To nas je učinilo jako sretnima. Vidjeli smo da se Islamska zajednica Bosne i Hercegovine zalaže kako bi djecu podučila islamskim vrijednostima. A njihov trud podržava i fondacija “Hayrat”. Zahvaljujem se svima koji imaju udjela u tome – kazao je Aktas.

a773113708cdb6fd9164adfced93462f-1160x773.jpg - Gradonačelnik Burse u sarajevskim mektebima: Primijetili smo trud prilikom podučavanja djece islamskim vrijednostima
Foto: Aktas je mekteblijama podijelio mushafe

Kako se navodi na zvaničnoj web-stranici MIZ Sarajevo, pomoćnik glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo Malik ef. Šljivo je istakao da je zahvalan gradonačelniku Burse zbog posjete.

– Mi smo gradonačelniku predstavili rad mektebske nastave i upoznali smo ga s informacijom o broju mekteba na području Sarajeva, te kakav je princip i metoda rada koji je možda specifičan u svijetu – rekao je Šljivo.

Aktas se u sklopu posjete družio sa mekteblijama te im je, zajedno s pomoćnikom glavnoga imama MIZ Sarajevo, Malik ef. Šljivom i Fondacijom “Hayrat”, uručio mushafe.

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related