Gradonačelnik Frankfurta u BKC-u Frankfurt čestitao Bajram prisutnima

Gradonačelnik grada Frankfurta Peter Feldmann se pred klanjanje bajram-namaza, u prisutvu imama BKC-Frankfurt Dženana ef. Šemovića obratio vjernicima, ukazao na značajan doprinos ovog centra za tamošnje društvo te iskoristio priliku da vjernicima, riječima Bajram šerif mubarek olsun, čestita praznik.

BKC Frankfurt niže pozitivne priče, pa je tako u zadnjoj trećini ramazana aktivnim učešćem u projektu međureligijskog dijaloga u Frankfurtu – pod motom “Pod jednim šatorom“, ostavio pozitivan dojam u tamošnjoj javnosti.

Teme koje su predstavljenje u okviru ovog projekta su od globalnog značaja za našu kulturu, vjeru, kao i sveukupni pogled na bosnjačku zajednicu širom Njemačke. Predavači su kazivali o historiji Bosne, kulturnom i religijskom bogatstvu Bosne, o evropskom identitetu Bošnjaka i multikulturnom bogatstvu koje Bošnjaci vjekovima njeguju i u najtežim okolnostima neupitno žive, o doprinosu Bošnjaka zajednicama u kojima žive, te o islamskoj umjetnosti.

Kao rezultat niza uspjeha, uslijedila je želja prvog čovjeka Frankfurta da se u džamijskim prostorijama direktno obrati BKC džematlijama i uputi bajramske čestiteke.

Gradonačelnik grada Frankfurta je pred bajram-namaz u prisutvu imama Dženana ef. Šemovića govorio o značaju ovog centra, te još jednom čestitao na nagradi koju je dobio BKC od grada Frankfurta, za integraciju.

Također ječestitao je na kupovini zemljišta za gradnju reprezentativne džamije Bošnjaka u Frankfurtu. Ukazao je na značajne projekte koje  BKC-Frankfurt provedi, podsjetio je na važnost i Fudbalskog kluba SV BKC Bosna i Hercegovina, koji je dio BKC-zajednice, a za koji grad Frankfurt izgrađuje novi  fudbalski stadion čime će biti poboljšani njihovi uslove za dalji rad i razvoj.

Na kraju obraćanja gradonačelnik Frankfurta Peter Feledmann je prisutnim vjernicima  riječima Bajram šerif mukarek olsun čestitao bajramske praznike.

(Rabija Arifović/Preporod.info)