GSS FBiH bogatija za 18 novih registriranih spašavatelja

Gorska služba spašavanja (GSS) Federacije Bosne i Hercegovine na području Blagaja i Stoca provela je program provjere i ispita za registrirane gorske spašavatelje.

Nakon završenog ljetnog i zimskog tečaja, obuke iz pružanja prve medicinske pomoći i velikog broja sati praktične vježbe i stjecanja iskustva u matičnim stanicama, 24 polaznika iz Sarajeva, Mostara, Brčkog, Jajca, Bihaća i Zenice proteklog vikenda dobila su priliku pokazati znanje potrebno za registrirane gorske spasitelje.

Unatoč jakom vjetru i izazovnim vremenskim prilikama, 18 kandidata pokazalo je spremnost i zrelost za značku spašavatelja kroz višesatno teoretsko ispitivanje i pismeni test u subotu, te praktičnu vježbu stijenskog spašavanja u nedjelju kroz 14 različitih ispitnih mjesta, priopćeno je iz GSS-a FBiH.

Komisija se sastojala od 12 instruktora i kandidata za instruktore koji su pratili rad i ocjenjivali znanje, snalaženje i sposobnosti kandidata.

– Osim značajne titule, značkom preuzimate veliku odgovornost i breme za spašavanje i pomaganje u uvjetima kada druge službe ne mogu pomoći – poručili su novim spasavaocima iz GSS-a FBiH.

(Preporod.info)