Habib se oglasio prvi put nakon tragedije i posvetio sure iz Kur'ana preminulom ocu

Date:

Habib Nurmagomedov se oglasio prvi put nakon smrti oca Abdulmanapa koji je preminuo u Moskvi od srčanih komplikacija uzrokovanih koronavirusom.

Abdulmanap, koji je bio ujedno i Habibov trener, je nakon pretrpljenog srčanog udara u aprilu operisan u Moskvi, no stanje mu se znatno pogoršalo kada se zarazio koronavirusom, te je preminuo 3. jula nakon što je nekoliko sedmica bio u kritičnom stanju.

Habib je kasno sinoć objavio fotografiju s ocem kojem je posvetio dva ajeta iz sure Al-Isra’ iz Kur'ana.

-Gospodar tvoj zapovijeda da se samo Njemu klanjate i da roditeljima dobročinstvo činite. kad jedno od njih dvoje, ili oboje, kod tebe starost dožive, ne reci im ni: ‘Uh!’ – i ne podvikni na njih, i obraćaj im se riječima poštovanja punim. Budi prema njima pažljiv i ponizan i reci: ‘Gospodaru moj, smiluj im se, oni su mene, kad sam bio dijete, njegovali!’-, napisao je Habib na Instagramu.

Ispod ajeta je prvak UFC-a u lakoj kategoriji na ruskom napisao i sljedeće:

-Nedostajat ćeš mi oče. Bio si mi otac, prijatelj, brat i trener, sve u jednom. Naučio si me praktično svemu što znam, nadam se da si zadovoljan sa mnom. Nakon svega, zadovoljstvo roditelja je zadovoljstvo Allaha-, poručio je Habib.

(klix.ba)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related