Hafiza Merjem Kanurić – Krajina postala bogatija za još jednu hafizu

Date:

Merjem Kanurić, kćerka dr. Hakije i Enise, je u subotu, 17.10.2020. godine pred Komisijom za hifz Rijaseta IZ u BiH proučila i posljednje stranice Kur'ana Časnog napamet i time stekla časnu titulu hafize Kur'ana Časnog.

U komisiji mladoj hafizi su bili vrsni hafizi Kur'ana Časnog; Kurra hafiz Dževad Šošić, hafiz Muhamed-ef. Čajlaković, hafiz Abdulaziz Drkić i hafiz Dževad Hrvačić. Njen muhaffiz – mentor prilikom učenja Kur'ana napamet je bio njen brat hafiz Hamza Kanurić, koji je prije pet godina položio hifz i proučio cijeli Kur'an pred komisijom u samo nekoliko sati, što je izazvalo oduševljenje komisije i cijele naše bosanskohercegovačke javnosti.

hafiza Merjem Kanurić, kćerka dr. Hakije i Enise - Hafiza Merjem Kanurić - Krajina postala bogatija za još jednu hafizu
Fafiza Merjem Kanurić, kćerka dr. Hakije i Enise

Hafiza Merjem Kanurić je iz džemata Jezerski-Dijelovi, Medžlis IZ Bosanska Krupa. Završila Islamski pedagoški fakultet u Bihaću i aktivno govori arapski jezik. Njen otac je profesor na Islamskom pedagoškom fakultetu u Bihaću, a njena majka voditeljica brojnih kurseva za učenje Kur'ana po tedžviskim pravilima. Pored brata hafiza Hamze, ima i brata Muhameda i sestru Esmu.

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić je uputio čestitku hafizi Merjemi, njenim roditeljima i muhaffizu hafizu Hamzi Kanuriću, kome je on lično bio muhaffiz. Iskazao je svoj ponos i zadovoljstvo činjenicom da sve više mladih ljudi, a posebno djevojaka, u Krajini postaju hafizi Kur'ana Časnog.

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related