Halil Bajramović donirao 37.000 KM bihaćkoj bolnici za kupovinu respiratora

Date:

Halil Bajramović, biznismen i poduzetnik iz Krajine, dobitnik najvećeg ratnog priznanja i odlikovanja značke “Zlatni Ljiljan” danas je Kantonalnoj bolnici u Bihaću uručio donaciju od 37.448 KM za nabavku respiratora

– Teško je ovo stanje za Krajišnike, za Bosnu i Hercegovinu i njene građane. Ne gledajući na to ko je koje nacije i na koji se način ko obraća jednom Bogu, ovo je trenutak kad se osjeća obaveza svakom od nas koji jesmo u mogućnosti da se odazovemo na poziv za pomoć, jer je ovo je prilika gdje pomažući općem cilju, zapravo, u jednom trenu preokreta sudbine, pomažete sami sebi i svojoj porodici – napisao je on na svom Facebook profilu.

Pojašnjava da je želio da donacija bude anonimna, ali da je na zahtjev prijatelja pristao da ona bude javna, da podstakne ostale pojedince i firme da također učestvuju u akciji.

– Pozivam sve privrednike i fizička lica u našoj zemlji i u inostranstvu da se uključe i pomognu bez prevelikog mudrovanja ili osvrtanja na prošlost. Šta se moglo, a nije bilo urađeno je prošlost i takva jeste kakva jeste i svi smo na neki način doprinijeli da ona tako izgleda – kazao je Bajarmović.

Poručio je da treba poštivati preporuke, jer se tako brinemo ne samo o sebi i svojoj porodici, nego i o drugima oko sebe.

– Apel važi za sve, pomozite našim bolnicama i domovima zdravlja, kako bi oni mogli pomoći vama i vašoj porodici pozvao je Bajramović, dodajući kako se nada da će se mngo odazvati ovom pozivu.

Prema njegovim riječima, pandemija koronavirusa je pokazala i dokazala da je ulaganje u zdravstvo i medicinu jedini put našeg sigurnog opstanka.

– Konkretno, tri respiratora “Philips V60 PLUS intesivrespirator”, kao što je prikazano na fotografiji, sa dodatnom opremom i uputstvima za korištenje, pronađena su u Beču. Jedan od ova tri je plaćen, imate u prilogu fotografiju uplatnice. Pomozite Kantonalnoj bolnici da uplati i preostala dva – pozvao je Bajramović.

(Facebook/Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related