Hatme u džematu Miljanovci-Novi

Tako je u džamiji džemata Miljanovci Novi u subotu, 6. janura 2018. godine poslije jacije-namaza održana svačanost u povodu završetka prve hatme 15 odraslih svršenica 3 ciklusa halke učenja Kur'ana. Na svečanosti je brojnim prisutnim dobrodošlicu izrazio džematski imam i muallim Bersad ef. Kozlić prof. naglasivši da najmlađa polaznica ima 25 a najstarija 60 godina.

Svjedodžbe o završenoj prvoj hatmi polaznicama je uručio glavni imam mr. Fuad ef. Omerbašić, a prigodnu hediju (Kur'an i knjigu) predsjednik IO Medžlisa IZ-e Tešanj Zehrudin Kruško.

Prije uručenje svjedodžbi glavni imam je u svom obraćanju čestitao polaznicama, muallimu Bersad ef. i naveo 17. Kur'anski ajet iz sure El-Kamer, (Mjesec) koji u prevodu glasi: „A Mi smo Kur'an učinili dostupnim za pouku – pa ima li ikoga ko bi pouku primio?  Dodavši da su ove  naše majke i sestre očiti dokaz da je Kur'an doista dostupan svima bez obzira na dob i spol, ali i dokaz da su one pouku primile.

Svjedodžbe su uručene slijedećim polaznicama halke učenja Kur'ana: Smajić Hanka, Ismaili Emina, Klepić Fikreta, Husibegović Mirsada, Hadžan Fatima, Okić Nedžada, Smajić Zuhra, Kruško Jasmina, Mujkanović Almira, Kruško Emira, Pazara Mirnesa, Brković Mersida, Jacić Merisa, Okić Ćamila i Hodžić Mirnesa.