Hedija za džematliju u Vlasenici: “Onaj koji čini dobro, sebi ga čin”

Date:

Sredinom juna 2020. godine, imami u Vlasenici, na čelu sa glavnim imamom Nurdin-ef. Grahićem, pokrenuli su akciju i uz pomoć prijatelja obezbijedili inicijalna sredstva i kupili auto džematliji Mirzetu Redžiću.

Redžić je član džematskog odbora, koordinator za rad sa mladima u džematu i predsjednik mjesne zajednice Gradina u Vlasenici a ističe se kao osoba koja je uvijek na raspolaganju zajednici i ljudima u izvršavanju potreba džematlija i građana. – Od sada će tu dužnost obavljati na lakši način – ističu imami iz MIZ Vlasenica, te dodaju da su ovaj hajr učinili kao znak zahvalnosti u činjenju dobra i kao nagradu za nesebičan rad i zalaganje za potrebe zajednice i društva.

Nurdin Grahić - Hedija za džematliju u Vlasenici:
Nurdin-ef. Grahić

– Onaj koji čini dobro, sebi ga čini – citira kur'anski ajet Nurdin-ef. Grahić (El-Džasije,15) pojašnjavajući za Preporod.info motive pokretanja akcije. Dodao je da su motivisani Redžićevim dobročinstvom prema drugima odlučili da za dobročinstvo nagrada bude dobročinstvo.

– Za druge je primjer upornosti, skromnosti i jednostavnosti. Obzirom da je apsolvent Šumarskog fakulteta u istočnom Sarajevu u budućnosti ga vidimo kao predstavnika Bošnjaka u javnom životu – borca protiv nepravde, diskriminacije, ugrožavanja ljudskih prava i sloboda na području općine Vlasenica i šire – navodi glavni imam Grahić. 

Redžić se zahvalio svima koji su podržali ovu akciju.

– Ovo mi veoma mnogo znači, olakšat će mi obavljanje zadataka i privatnih i društvenih. Potrudiću se da od sada kvalitetnije obavljam svoje dužnosti, te da u skladu sa svojim mogućnostima uzmem učešće u aktivnostima u džematu i zajednici – kaže Redžić.

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related