Hedije za djecu u Bratuncu

Date:

Predstavnici Aktiva vjeroučitelja Tuzla na čelu sa predsjednicom Nedžmijom Hadžić u ponedjeljak 01. juna 2020. godine posjetili su Bratunac.

Vjeroučitelji iz Tuzle zajedno sa učenicima i roditeljima pripremili su prigodne hedije za djecu Bratunca povodom Ramazanskog bajrama. Hedije su sadržavale školski pribor, igračke, slatkiše i odjeću. Podršku u pripremi hedija dale su i predstavnice Udruženja građanki „Sumejja“ Kalesija.

Domaćin delegaciji vjeroučitelja bio je predsjednik Aktiva u Bratuncu Mirsad Husjenović. Tokom boravka u manjem bosanskohercegovačkom entitetu RS upriličena je posjeta Medžlisu Bratunac i Voljevici.

U toku susreta razmijenjena su iskustva u radu sa djecom, ali je bilo razgovora i o konkretnim vidovima saradnje dva Aktiva.

Obzirom na situaciju vezanu za virus COVID-19, hedije su uručene predsjedniku Aktiva vjeroučitelja Husejnoviću koji je u narednim danima pristupio daljim koracima, pozivajući učenike u manjim grupama kada su im i uručene hedije njihovih vršnjaka iz Tuzle.

IMG 65f5744c12132feec7652d27f24678ea V
Za učenike završnih razreda osnovnih škola u Bratuncu obezbijeđene su simbolične novčane hedije od strane Medžlisa Tuzla i Aktiva vjeroučitelja.

Prema riječima predsjednice tuzlanskog Aktiva Nedžmije Hadžić ovo je još jedan iskorak na polju saradnje dva Aktiva, ali i simbolična podrška djeci u povratničkim mjestima. Planirano je da se iznalaze i neki novi načini podrške i unaprijeđenja te saradnje.

Sličnu aktivnost Aktiv je u saradnji sa tuzlanskim Medžlisom realizovao povodom Međunarodnog dana dječijih prava kada je posjeta upriličena Edukativnom centru Nova Kasaba i područnoj školi u Potočarima. 

(medzlistuzla.ba)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related