HIFA OIL donirala sredstva Osnovnoj školi “Huso Hodžić” iz Tešnja

“I ovaj put vaša solidarnost i razumijevanje za probleme naše zajednice nisu izostali. Na ovaj način ste uveliko poboljšali uslove svakodnevnog rada i boravka 800 učenika”, kazali su u pismu zahvale predstavnici škole.

Osnovna škola “Huso Hodžić” iz Tešnja najveća je na području ove Općine, i jedna je od obrazovnih ustanova sa najdužom tradicijom u ovom dijelu Bosne i Hercegovine. Škola datira još iz vremena Austro – Ugarske, a sadašnje ime dobila je po narodnom heroju Husi Hodžiću.  

Od ukupno 5.000 učenika u devet osnovnih škola na područu Općine Tešanj, 824 ih pohađa ovu školu, i to u 39 odjeljenja.

U proteklom periodu sredstvima Ministarstva obrazovanja Zeničko – dobojskog kantona sanirane su elektro instalacije. Nakon rekonstrukcije mokrog čvora, trenutno je najveća potreba za zamjenom vanjske stolarije.

HIFA OIL ovim poziva i ostale koji su u mogućnosti da svojim donacijama doprinesu kreiranju što boljih uvjeta za rad ove škole.

HIFA OIL je lider u prometu nafte i naftnih derivata u BiH, sa 20% udjela na domaćem tržištu bijelih naftnih derivata, a prva je i u distribuciji crnih derivate na domaćem, i tržištima regije u oblasti asfaltgradnje u Austriji, Sloveniji, Hrvatskoj i u drugim zemljama regiona. Zajedno sa kompanijama kćerkama EURO ROAL, EURO METALI, EURO STIL, EURO POWER, PETROBIT, BITROL Slovenija, te njemačkim LB.Profile, HIFA OIL zapošljava ukupno 257 radnika.