Hifa Petrol u 2018. bilježi rast prihoda od preko 24%

Kako je ranije najavljeno, nastavljeno je sa novim investicijama, te je zaključno sa akvizicijom plinskog i naftnog terminala u Ševarlijama Hifa Petrol samo u 2018. godini investirala preko 10 miliona konvertibilnih maraka. U svom vlasništvu trenutno posjeduje 5 naftnih i 3 plinska terminala koji se osim ovog u Ševarlijama, nalaze u Bukvi kod Tešnja, Grudama, Mostaru, Vogošći, a koji zadovoljavaju najviše tehnološke i ekološke norme poslovanja.

Kompanija snabdijeva preko 2.500 privrednih subjekata, a neki od njih su: JP Autoceste Federacije BiH, Željeznice Federacije BiH, KJKP Gras, JP Šume Republike Srpske, JP BH Pošta i mnogi drugi.

U toku je izgradnja nove upravne zgrade u Vogošći a završetak radova je planiran sredinom 2019. Zgrada je radjena po najsavremenijim standardima moderne gradnje, a sve u cilju poboljšanja uslova rada uposlenika..

“Broj uposlenih povećan je za 23%, odnosno za 70 novih uposlenika , čime je ukupan broj uposlenih na kraju 2018. godine bio preko 370. Kompanija veoma brine o svojim uposlenicima pružanjem što kvalitetnijih uslova rada sa fokusom na konstantno usavršavanje kroz razne edukacije i seminare“, izjavio je generalni direktor i vlasnik kompanije Hajrudin Ahmetlić.

Dokaz da su ljudi najveće bogatstvo očituje se  kroz procese zapošljavanja i vrijednosti koje kompanija promoviše, a da su to i drugi prepoznali govori činjenica da je kompanija posljednje  četiri godine ponosni nosilac titule „Najpoželjniji poslodavac“.

terminal.JPG

Nova aditivirana HPLUS EURO 6 goriva su obilježila poslovanje kompanije Hifa Petrol u 2018. godini. HPLUS EURO 6 goriva, razvijena u saradnji sa svjetski renomiranom korporacijom – liderom  u tehnologiji aditiva, su visokokvalitetna goriva posljednje generacije koja donose vrhunske performanse i poboljšanu ekonomičnost vozilima, smanjuju potrošnju goriva do 4%, pojačava snagu motora, smanjuju zvuk rada motora, produžuju radni vijek motora, te dokazano smanjuju emisiju štetnih gasova i doprinose zaštiti životne sredine.

U toku 2018. godine kompanija Hifa Petrol je  započela proces rebrendiranja svojih benzinskih stanica, rebrendiranje vozila za transport naftnih derivata, te se fokusirala i na unapređenje poslovanja u ostalim segmentima. Otvorene su i 4 nove benzinske stanice – u Visokom, Istočnom Sarajevu, Kozarcu i Cazinu, čime se Hifa Petrol benzinske stanice sada nalaze u više od 20 gradova širom Bosne i Hercegovine.

Da bi svojim kupcima pružila što kompletniju uslugu Hifa Petrol je obogatila sadržaj svojih benzinskih stanica u sklopu kojih posjeduje 32 trgovine “HP SHOP”, 19 samouslužnih autopraonica  “HP WASH”, 11 vulkanizerskih radnji “HP SERVICE”, 28 mjenjačnica “HP EXCHANGE” i 7 kafea  “HP CAFE” kao i vlastitu liniju motornih ulja HG Line i mirisa HG Fresh.

Osim u segmentu investicija, Hifa Petrol je nastavila da bilježi uspjehe i na drugim poljima čime dugi niz godina opravdava status najuspješnije naftne kompanije u Bosni i Hecegovini po izboru “TOP 100” Poslovnih novina.

„Tokom protekle godine nastavili smo sa unapređenjem poslovanja i veoma smo ponosni što novu 2019. godinu počinjemo kao prva kompanija u Bosni i Hercegovini iz naftne branše koja je dobila industrijsku sigurnosnu dozvolu, međunarodno priznati dokument koji u konačnici pokazuje da kompanija Hifa Petrol posluje u skladu sa svjetskim i evropskim sigurnosnim standardima “, istakao je generalni direktor i vlasnik kompanije Hajrudin Ahmetlić.

benzinska pumpa.JPG

Misija kompanije Hifa Petrol je podržati mlade ljude da ostanu u svojoj zemlji.  Iz tog razloga je 2015. godine pokrenuta kampanja „Najbolji sa najboljim“ u okviru koje su za zaštitna lica Hifa Petrola izabrani mladi i uspješni bh. sportisti Damir Džumhur, Amel Tuka, Mesud Pezer i Sanjin Pehlivanović, iza čijih rezultata stoje velika odricanja i trud i koji su dokaz da je i uspjeh u Bosni i Hercegovini moguć.

Svjesna svoje društvene odgovornosti, kompanija Hifa Petrol svojim aktivnostima ispunjava sve propisane uslove o zaštiti okoline i doprinosi razvoju zajednice i društva. U svom poslovanju posebnu pažnju posvećuje zaštiti okoliša te je prije osam godina pokrenula kampanju „Ne bacaj smeće, sadi cvijeće”. Uvođenjem HPLUS Euro 6 goriva kojim se smanjuje emisija štetnih gasova kompanija na najbolji način pokazuje svoju ekološku odgovornost.

U toku svog dugogodišnjeg rada, kompanija kontinuirano nudi usluge visokog kvaliteta i pruža najbolje pogodnosti svojim vjernim kupcima. Na Hifa Petrol benzinskim stanicama točenjem goriva u vrijednosti od 50KM, kupci imaju mogućnost besplatnog pranja vozila. Osim toga, u saradnji sa BIHAMK-om, njihovim članovima je omogućen popust od 0.05KM po litri goriva.

Kompanija Hifa Petrol i u 2019. nastavlja sa ulaganjem u nove projekte te konstantno radi na poboljšanju i proširenju usluga kao i pružanju podrške i nagrađivanju svojih vjernih kupaca.

Izvor: Hifa Petrol (PR služba)