Hoše komerc bajramskim paketima obradovao korisnike Narodne kuhinje Stari Grad Sarajevo

Domaći trgovački lanac Hoše komerc danas je bajramskim paketima sa hranom obradovao korisnike Narodne kuhinje na Baščaršiji.

Radi se o jednoj od mnogobrojnih humanitarnih akcija koju Hoše komerc provodi sada već tradicionalno svake godine.

– Dio smo zajednice i zato želimo dati naš doprinos, pogotovo za ljude koji nemaju dovoljno za sebe, za naše komšije i sugrađane.

Ove godine na žalost sa nama nije rahmetli tetka Zilha koja je dugo godina uspješno vodila Narodnu kuhinju, ali radost Bajrama želimo podijeliti sa njenim korisnicima. Svi oni su u stanju potrebe i upravo zbog toga želimo danas biti s njima na ovakav način. Uvijek ćemo biti na strani ljudi kojima je potrebna pomoć.

Ovo je naš vid pomaganja i jedna od mnogobrojnih humanitarnih akcija koju provodimo sada već tradicionalno svake godine. Svim muslimanima u Bosni i Hercegovini i svijetu želimo Bajram šerif mubarek olsun i svako dobro – navodi se u saopćenju za medije kompanije Hoše komerc koje prenosi mcm.ba.

Narodna kuhinja Stari Grad Sarajevo svakodnevno sprema hranu za oko 300 domaćinstava i 600 pojedinaca koji su u potrebi. Vrijedni uposlenici i volonteri Narodne kuhinje su i ove godine spremali iftare i bajramski ručak za sve korisnike i postače. 

Hoše komerc d.o.o zapošljava 250 radnika, posjeduje lanac od 9 prodavnica, i sve su na području Kantona Sarajevo.