Hrvatska: Srednje škole od ponedjeljka na online nastavi

Na sjednici Vlade Republike Hrvatske odlučeno je kako sve srednje škole u Republici Hrvatskoj od 14. prosinca prelaze na online nastavu kako bi se suzbilo širenje virusa korona.

Mjera online nastave za sve hrvatske srednjoškolce koju je Hrvatska vlada donijela na današnjoj sjednici trajat će od 14. prosinca do 18. siječnja 2021. godine, do kada traju produljeni školski novogodišnji praznici.

Premijer Plenković je uvodno, putem videoveze iz svog doma, zbog dijagnoze Covid-19, podsjetio da su novogodišnji praznici produženi za sedam dana tako da će srednjoškolci praktički 35 dana biti izvan obaveze dolaska u školu.

Ocijenio je kako će navedena mjera biti „blagotvorna za smanjivanje intenziteta epidemije”.

– Nije izbor zdravlje ili gospodarstvo nego i zdravlje i gospodarstvo-  poručio je Plenković.

Vlada Hrvatske je danas donijela odluku o povećanju plata svim radnicima koji rade na odjelu koji se bave Covidom. Riječ je o dodatku na posebne uslove radnog mjesta na koje su privremeno raspoređeni, a odluke o posebnim nagradama donesene su i za Oružane snage Republike Hrvatske, za osobe zaposlene u socijalnim ustanovama te za one koji rade u zatvorskom sistemu.

Danas je 10. dan od posljednjeg postroženja epidemiloških mjera koje su stupile na snagu 28. novembra, a na sjednici je naglašeno kako je prerano za procjenu njihovog učinka.

Plenković je izvijestio da će isplate dodataka na platu povodom vjerskog praznika za državni i javni sektor biti isplaćene 18. decembra, kao i da je njihov iznos povećan s 1.200 na 1.500 kuna (160 do 200 eura), prenosi Anadolija.

(Preporod.info)