Humanitarna akcija Mreže mladih Piacenza

0
173

Mreža mladih Piacenza, Italija, pokrenula je akciju prikupljanja novca za nabavku prehrambenih i higijenskih proizvoda, a koji će biti donirani onima u potrebi.

Arnel Nasić, koordinator Mreže mladih u Piacenzi, kazao je za Preporod.info da je grad Piacenza tokom pandemije bio jedno od najugroženijih područja te da ovaj grad ima najveći procenat mrtvih u odnosu na broj stanovnika.

– Zbog ove situacije mnogi ljudi su izgubili posao i imaju financijske probleme. Zbog toga se Mreža mladih Piacenza krajem aprila stavila na raspolaganje da pomogne onih kojima je najpotrebnije, svim porodicama koje imaju probleme – naveo je on.

Članovi Mreže mladih su polovinom maja stupili u kontakt sa Caritasom iz Podenzana, opštinom u provinciji Piacenza.

– Nakon što smo pokrenuli akciju, od prikupljenih sredstava smo obavili kupovinu proizvoda i izvršili dostavu lokalnom Caritasu iz Podenzana, koji će iste podijeliti ugroženim porodicama. Caritas je humanitarna organizacija koja je poznata širom svijeta, njihova misija  je da rade na izgradnji boljeg svijeta, posebno za siromašne i potlačene. Također, Caritas iz našeg grada je puno pomogla Bosnu tokom i poslije rata – poručio je Arnel.

(R.A./Preporod.info)