Humanost na djelu: U Brezi prikupljeno 125 doza krvi za Kantonalnu bolnicu Zenica

U akciji dobrovoljnog darivanja krvi u Brezi prikupljeno je 125 doza krvi. Dvodnevnoj akciji odazvala se 141 osoba, ali zbog različitih zdravstevnih razloga nisu bili svi u mogućnosti darivati krv.

Među osobama koje su uspjele darovati krv bilo je i 14 novih darivaoca.

Treba istaći i da je ove godine Crveni krst općine Breza prikupio 138 doza krvi više nego što je planirano, što ovu općinsku organizaciju svrstava u prve redove u bh. entitetu Federaciji BiH, kada govorimo o dobrovoljnom darivanju krvi.

Iz Crvenog krsta općine Breza nisu krili zadovoljstvo zbog više nego odličnog odziva na akciju.

Ponosni smo na naše darivaoce, jer su se po ko zna koji put odazvali našoj akciji i pokazali humanost, čak i u ovim teškim vremenima borbe protiv virusa COVID-19- poručili su iz ove općinske organizacije Crvenog krsta, prenosi Anadolu Agency (AA).

Iz Crvenog krsta Federacije BiH izrazili su zahvalnost darivateljima krvi, kao i volonterima i osoblju Crvenog križa općine Breza te Transfuzijskom centru Kantonalne bolnice Zenica na izuzetno uspješnoj akciji.

-Hvala vam na vašoj nesebičnosti, odgovornosti, humanosti i solidarnosti sa onima u potrebi.-

Akcija je održana  povodom Svjetskog dana ljudskih prava, 10. i 11. decembra 2020. godine uz pridržavanje svih higijensko-epidemioloških mjera.

(Preporod.info)