I u crnogorskim džamijama prikupljana pomoć za ugrožene nakon zemljotresa u Albaniji

Date:

Na poziv crnogorske Islamske zajednice, i u džamijama širom Crne Gore danas su prikupljani novčani prilozi, sergije, za stradale u Albaniji. Istovremeno, sergija je organizovana i u bosanskohercegovačkim džamijama gdje su članovi Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini pozvani na “solidarnost sa građanima Albanije, koji su uz zebnju i strah preživjeli ljudske i materijalne gubitke.”

Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat Fejzić pozvao je muslimane u Crnoj Gori da pomognu stradalim od zemljotresa u Albaniji.

Fejzić je tokom hudbe u Rožajama rekao da je pomoć komšijama u nevolji obaveza vjernika.

“Albanija je na našem pragu. Ljudi su ostali bez krova nad glavom, bez hrane i pića, bez osnovnih životnih namirnica. Možda je nekom dovoljno jedno naše ćebe ili jedan naš jorgan. Jedan naš obrok nekome u ovom momentu puno znači. Koliko je svakom Allah dž.š. dao, neka pomogne. Naša je obaveza da pomognemo ljudima u nesreći”, kazao je Fejzić.

On je ponovio da Islamska zajednica u Crnoj Gori duboko saosjeća sa građanima Albanije koje je pogodila serija razornih zemljotresa. Kazao je i da muslimani u Crnoj Gori dijele bol sa narodom Albanije i da mole za milost dušama žrtava i brz oporavak povrijeđenih i pomoć.

“Molimo Allaha dž.š. da podari snagu onima koji su preživjeli i da što prije izliječe rane. To je teško iskušenje. Priporne nepogode su nešto što može zadesiti svakog od nas. Nema države, naroda ni vjere koju to ne može da pogodi”, kazao je Fejzić.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related