Iftar u Kaljini

Iftaru je prisustvovao i muftija sarajevski dr. Enes-ef. Ljevaković, koji je prije iftara  u pratnji sekretara Muftijstva Rijada Delića i koordinatorice za društvenu brigu mr. Sabrije Mehmedović posjetio bračni par Brkić Mehmeda i Pašu i tom prilikom im uručio skromnu hediju. Paša Brkić je teško bolesna i već četiri godine je na postelji, o kojoj se uglavnom brine njen suprug Mehmed.

Iftaru su prisustvovale džematlije povratnici, osobe sa slabijim imovinskim stanjem te omladina sa područja medžlisa Sarajevo, Olovo, Kakanj, Visoko i Kiseljak.

Prije teravih namaza prisutnima se obratio dr. Enes-ef. Ljevaković muftija sarajevski, koji je između ostalog rekao sljedeće: ”Ramazan je i simbol promjena, svaki ramazan bude simbol promjena na bolje i sa sobom donese novu radost, elan, novu nadu i optimizam,  to je ujedno i poruka ramazana. Post čovjeka uči da bude strpljiv, da kontroliše svoje nagone i da ih  kanališe u pravom smjeru, to je i cilj koji je Kur'an naznačio….da biste bili bogobojazni.. a bogobojaznost znači ići stazom pravog puta, a pravi put je najkraći put koji nas vodi do Dženneta.”

Također, tokom posjete Medžlisu Kaljina, Muftija je obišao temelje džamije u izgradnji u džematu Kruševci.