Iftar u organizaciji Vojnog muftijstva

Uposlenici Ministarstva odbrane, pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i druge brojne zvanice prisustvovali su 24.05.2018. godine tradicionalnom iftarskom duženju čiji su domaćini bili Vojni muftija Hadis ef. Pašalić, zamjenik ministra odbrane BiH Sead Jusić i načelnik Zajedničkog štaba OS BiH, general-pukovnik Senad Mašović.

U predivnom ambijentu Doma Oružanh snaga BiH, u posebnom ramazanskom ozračju i u okrilju prelijepih iftarskih trenutaka sa uposlenicima Ministarstva odbrane BiH i pripadnicima Oružanih snaga BiH, družili su se i predstavnici Islamske zajednice, Katoličke i Pravoslavne crkve u BiH predstavnici diplomatskog i vojno-diplomatskog kora, akademskog i političkog života u BiH, kao i predstavnici NATO štaba u Sarajevu, EUFOR-a i drugih međunarodnih organizacija i institucija u Bosni i Hercegovini.

Među gostima iftara bila je i ministrica odbrane BiH Marina Pendeš, zamjenik Reisu-l-uleme Islamske zajednice u BiH Husein ef. Smajić, Parlamentarni vojni povjerenik Boško Šiljegović, generali OS BiH, pomoćnici ministra odbrane, načelnici uprava u Zajedničkom štabu OS BiH, brojni uposlenici i uposlenice Ministarstva odbrane BiH i pripadnici OS BiH, penzionisani generali Armije R BiH, penzionisani vojni imami, te značajan broj drugih gostiju i zvanica.

{gallery}iftar_vojno:::0:0{/gallery}

Prisutnima se prigodnim riječima obratio vojni muftija Hadis-ef. Pašalić, koji se zahvalio zvanicama i gostima za prisustvo tradicionalnom iftaru, te posebno istakao važnost i značaj druženja na ovakvim i sličnim događajima, koji zbližavaju ljude i pomažu im da razumiju vjeru i tradiciju svojih komšija, prijatelja i radnih kolega.

Muftija Pašalić se u ovoj prilici zahvalio svima koji su u proteklom period podržavali rad ureda vjerske službe u MO i OS BiH, a posebno je zahvalio ministrici Pendeš na njenoj kontinuiranoj podršci i razumjevanju potreba vjerske službe od njene uspostave pa sve do danas, te pozvao prisutne da nastave sa dobrom praksom međusobnog poštivanja, razumjevanja i odlučnog angažmana na daljnjoj izgradnji sistema odbrane, uspostavi međusobnog povjerenja i još jače borbe za vrijednosti zajedničkog života u našoj domovini Bosni i Hercegovini.