Ilidžanski džemati pomogli porodicu Dawud: Uloga i važnost džemata kao institucije

Date:

Na incijativu džemata Sokolović Kolonija i imama Enver-ef. Hošića džemati Ilidža, Hrasnica I i II, Kovači, Lužani i Doglodi uključili su se u akciju prikupljanja sredstava za porodicu Dawud, kojoj je kuća stradala u požaru.

– U džematu Sokolović Kolonija zbog neispravnosti elektroinstalacija izgorjela je kuća sedmočlanoj porodici Dawud. Kako bi pomogli ovoj porodici da se ponovo vrati u svoju kuću koju su nedavno kupili putem kredita, džematski odbor Sokolović Kolonija pokrenuo je akciju u koju su uključili ilidžanski džemati Sokolović Kolonija, Ilidža, Hrasnica I i II, Kovači, Lužani i Doglodi te su zajedničkim snagama pritekli u pomoć porodici Dawud – naveo je za Preporod.info Enver-ef. Hošić.

Radi se o porodici koja ima petoro djece.

– U zajedničkoj akciji imama i džematlija prikupljena su značajna novčana i  materijalna sredstva koja će porodici pomoći da se bar malo ublaži njihovo  sadašnje stanje. Osim novčanih sredstava, pojedine džematlije su i dodatno  obezbijedili materijal za opremanje prostorija u vrijednosti 1.000  KM – dodao je.

Prikupljena sredstva su uručili imami prilikom posjete porodici Dawud 15. januara 2022.

– Napominjemo da porodica Dawud spada u red vrijednih džematlija džemata Sokolović Kolonija, čiji najmlađi članovi, dječica, redovno i uspješno pohađaju mektepsku nastavu u  ovom džematu. Još jednom su imami i džematlije dokazali da zajedničkim snagama i brigom za druge u ovim teškim vremenima mogu kvalitetno odgovoriti na životne izazove koji nas zadese a u kojima dođe do izražaja uloga i važnost džemata kao institucije – poručio je Enver-ef. Hošić.

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related