Imam u Gazi buduće hafize podučava u kući dok su džamije zatvorene

Date:

U Gazi su zbog mjera uvedenih radi suzbijanja širenja koronavirusa (COVID-19) džamije zatvorene, ali to nije spriječilo lokalnog imama Atifa en-Neccara da u svome domu nastavi podučavati djecu i omladinu Kur'anu.

U razgovoru za Anadolu Agency (AA), palestinski imam je kazao da u svome domu vlastitu djecu i djecu rodbine podučava Kur'anu, a drugu djecu podučava putem interneta.

Istakao je da se tokom rada s djecom u kući pridržava svih mjera uvedenih protiv pandemije, uključujući održavanje socijalne distance kao i dezinficiranje predmeta koje djeca koriste.

Ispričao je da njegovim časovima putem interneta prisustvuje nekoliko desetina djece, a neka će uskoro završiti i hafizluk i postati hafizi Kur'ana.

Imam je istakao da je prije pandemije koronavirusa buduće hafize pripremao u džamiji, dodajući kako to smatra ključnom aktivnošću u okviru svoga imamskog posla.

– Moja posao je pozivanje u islam i zato dajem sve od sebe kako bi djecu podučio Kur'anu i kako bi ostala na pravom putu – kazao je en-Neccar.

U okviru mjera uvedenih u borbi protiv COVID-19 džamije u Gazi su zatvorene od 23. marta. U Gazi je do sada COVID-19 dijagnosticiran kod 17 osoba.

(Anadolija)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related