Imami Muftijstva banjalučkog: Našu ljubav prema domovini niko ne smije dovesti u pitanje

Date:

Imami Banjalučkog muftiluka poručili su danas da njihovu ljubav i patriotizam prema domovini Bosni i Hercegovini niko ne smije dovoditi u pitanje.

Zatražili su od svih koji sa njima brinu o Bosni i za Bosnu i Hercegovinu da njihovu žrtvu za domovinu radeći na području Banjalučkog muftiluka poštuju, uvažavaju i respektuju.

– Mi smo samo jedan od simbola bošnjačke stvarnosti i bosanske realnosti na ovom prostoru. Bez obzira na izazove i poteškoće naša opredjeljenost je da čuvamo i njegujemo bosanskohercegovačku multikulturalnost, kao model i garant njene trajne opstojnosti. Susreti sa ljudima i narodima različitih kultura, vjerskih uvjerenja, političkih opredjeljenja i shvatanja društvenih tokova su neminovnost Bosne i Hercegovine. Valja nam se zagledati u to bosansko ogledalo multikulturalnosti. Okrenimo se jedni prema drugima, jer to donosi mir i smiraj, a ne jedni od drugih, jer to donosi nemire, sukobe i podjele. Formula za Bosnu i Hercegovinu je “mirna Bosna”, poručili su u saopćenju.

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related