Indisjki premijer traži oprost od siromašnih zbog uvođenja karantina

Date:

Indijski premijer Narendra Modi zatražio je 29. marta oprost od siromašnih zbog uvođenja trosedmičnog karantina u Indiji.

Ova zabrana je gotovo potpuno uništila ikakvu mogućnost milionima siromašnih da prežive u gradovima i natjerala ih da stotinama kilometara pređu bježeći do svojih rodnih sela.

 – Prvo bih želio da zatražim oproštaj od svih svojih sunarodnika. Siromašni bi definitivno mogli misliti kakav je to premijer, koji nas je uvalio u toliko problema – rekao je Modi.

Kazao je da ljudi treba da shvate da ne postoji druga opcija za zaštitu od korone, te najavio plan ekonomske potpore od 22,6 milijardi dolara u novcu i hrani za siromašne.

Indijski premijer Modi objavio je 25. marta obavezan karantin za cijelu državu, što znači da je 1,3 milijarde stanovnika, koliko broji ova zemlja, ušlo u karantin.

Prvo je najavljeno da će karantin biti totalan, sveobuhvatan, ali je zatim kazao da će snage reda, zdravstveni radnici, mediji i neki drugi sektori biti izuzeti, kako bi se osiguralo normalno funkcioniranje društva.

Snimke koje kruže društvenim mrežama pokazuju policajce koji nasumično udaraju štapovima po motorima i rikšama kako bi ljude natjerala da se sklone s ulica, izvještavaju agencije.

(A.H.H./Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related