IPF Bihać: Konferencija “Migracije u savremenom dobu – uzroci i posljedice”

Date:

Islamski pedagoški fakultet (IPF) Univerziteta u Bihaću obavještava naučnu i stručnu javnost da će 19 i 20. juna ove godine na ovom fakultetu biti održana naučna konferencija sa međunarodnim učešćem  “Migracije u savremenom dobu – uzroci i posljedice”.

Cilj Konferencije je prepoznati uzroke migracija stanovništva u savremenom dobu, posljedice koje iz toga proizilaze, interese koje razvijene zemlje putem migracija ostvaruju, a zatim ponuditi moguća riješenja da se, u sjeni tih dešavanja, zaštiti interes Bošnjaka i svih građana Bosne i Hercegovine, da se osigura politička i ekonomska stabilnost naše zemlje i sačuvaju tradicionalne vrijednosti i vjerski identitet muslimana.

Na Konferenciji će biti predstavljeni radovi iz oblasti: religije i etike, socijalnog rada i socijalne politike, psihologije, sociologije, kriminologije, ekonomije, politike i demografije.

Prijave s apstraktom dostavljaju se Naučnom odboru na mail adresu konferencijaipfbihac@gmail.com najkasnije do 20. aprila 2020. godine.

Obavještenja o prihvatanju apstrakata, zajedno s pozivom za pripremu konačnog rada, biće dostavljeni do 5. maja, a  učesnici trebaju dostaviti završene radove do 1. juna.

Na Konferenciji je moguće učestvovati kao aktivni sudionik (autor rada) i kao pasivni sudionik.

(IPF/Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related