Islamska zajednica Bošnjaka u Norveškoj dodijelila stipendije studentima iz BiH

Date:

U Gazi Husrev-begovoj medresi u Sarajevu danas je upriličena dodjela stipendija koje je obezbijedila Islamska zajednica Bošnjaka u Norveškoj.

Svečanoj dodjeli stipendija prisustvovao je i Mensur ef. Pašalić, šef Odjela za dijasporu, koji je ovom prilikom pohvalio rad i vidljiv angažman IZ Bošnjaka u Norveškoj, predvođene Senaid ef. Kobilicom.

Također,ovom prilikom  uputio je i poruku studentima:

„Bez obzira gdje se sutra nalazili i radili, morate imati obavezu da svojim marljivim i poštenim radom realizirate povjerenje stipenditora, te da kroz svoj radni angažman budete čestiti članovi IZ-e i da predstavljate stabilnost i budućnosnt Bosne i Hercegovine“, poručio je studentima Mensur ef. Pašalić.

Senaid ef. Kobilica je naglasio da Bošnjaci jako dobro razumiju važnost obrazovanja u današnjem vremenu.

“Nikada nije bilo upitno da li će ova akcija postati jedan kontinuirani projekat. Moramo gledati da smo informirani, da pratimo stanje i da svako od nas sa svoje strane učini onoliko koliko može, a siguran sam da naš narod koji živi van BiH može pomoći i može dati svoj doprinos”, kazao je Senaid ef. Kobilica.

Dodijeljene su stipendije u vrijednosti od 400 KM, a do sada je Islamska zajednica Bošnjaka u Norveškoj podjelila stipendije u vrijednosti od dva miliona norveških kruna (oko 400.000 KM).

B.S.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related