Islamska zajednica i Islamic relief nastavljaju pomagati bh građanima u potrebi

Date:

U prostorijama Ureda za društvenu brigu Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini upriličeno je potpisivanje Memoranduma o saradnji sa humanitarnom organizacijom Islamic Relief Worlwide.

Memorandum su potpisali rukovodilac Ureda za društvenu brigu Ibrahim ef. Malanović i hfz. Emir Čiča, direktor Islamic Relief sa sjedištem u Sarajevu.

– Nadamo se da će nastavak saradnje na zajedničkim projektima poboljšati uslove i kvalitet života stanovništva u BiH, izjavili su potpisnici Memoranduma.

Pored saradnje na projektu dodjele školskih torbi i školskog pribora, potpisivanjem Memoranduma nastavlja se saradnja na projektu dodjele plastenika za 78. korisnika na području muftijstava sarajevskog, mostarskog, travničkog, zeničkog i banjalučkog.

Do sada je realizovana podjela plastenika, na osnovu podataka dostavljenih od strane Muftijstava, na području Mostarskog i Travničkog, slijedi realizacija na području banjalučkog, zeničkom i sarajevskog Muftijstva. Vrijednost jednog plastenika sa svom pratećom opremom iznosi 4.224, 00 KM.

„Islamic Relief Worlwide“ iz Engleske sa predstavništvom u Sarajevu je humanitarna organizacija koja djeluje na području Bosne i Hercegovine od 1992. godine i od tada je ova humanitarna organizacija realizirala brojne projekte kojima je bio cilj da poboljšaju kvalitet života građana BIH.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related