Ispraćen glavni imam Medžlisa Bugojno

Nakon skoro dvadeset pet godina službovanja na mjestu glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice Bugojno, Vehid ef. Arnaut prelazi na novu dužnost u Ured za zekat Rijaseta IZ u Bosni i Hercegovini. Na svečanosti u propstorijama bugojanskog medžlisa iz ruku muftije travničkog dr. Ahmeda ef. Adilovića, Arnautu je dodijeljeno priznanje za dosadašnji dugogodišnji uspješan rad, te dekret o razrješenju funkcije glavnog imama. 

-Sa onim što smo ostvarili u MIZ Bugojno možemo biti zadovoljni i ono što ću nositi iz Bugojna kao najljepšu uspomenu jeste bogatstvo poznanstva i života sa značajnim brojem ljudi. Uvijek sam nastojao da s ljudima ostvarim korektnu saradnju i korektan odnos. Mislim da sam uspio u tome. Mnogo je lijepih priča, koje ostaju iza nas i neka one budu najljepše sjećanje na ove zajedničke trenutke – poručio je ef Arnaut, zahvalivši se na dugogodišnjoj saradnji svojim kolegama, saradnicima, službenicima islamske zajednice, mutevelijama, muftijama Adiloviću i Abdibegoviću, načelnicima općina, džematlijama…

muftija urucio dekret novom glavnom imamu Kemal ef Tokmicu

Muftija Adilović je uručio dekret novom glavnom imamu Kemalu ef.

U znak sjećanja na ovaj trenutak predsjednik MIZ Bugojno Haris Mujić uručio je ef. Arnautu umjetničku sliku na kojoj je zgrada bugojanskog medžlisa u kojoj je ef Arnaut radio skoro 25 godina. Muftija Adilović je potom uručio Muraselu-pismeni dekret za vršenje dužnosti, novoizabranom glavnom imamu, MIZ Bugojno Kemal ef. Tokmiću, dosadašnjem imamu u bugojanskom džematu Vesela.