Ispunjen prvi preduslov za nastavak fudbalske sezone u BiH

Date:

Izvršni odbor Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (N/FS BiH) donio je odluku o pokretanju infrastrukturnog projekta sa ciljem zaštite zdravlja igrača i ostalih učesnika u organizaciji utakmica na stadionima u Bosni i Hercegovini, što je prvi preduslov eventualnog nastavka sezone, prekinute radi pandemije koronavirusa, javlja Anadolu Agency (AA).

”Izvršni odbor je posebno razmatrao aktuelnu situaciju, sa konkretnim ciljem, pripreme za nastavak takmičenja u organizaciji N/FS BiH u novonastalim okolnostima. Stoga će biti izrađene posebne procedure, uz obavezan protokol događaja, za organizaciju utakmica i provođenje zdravstveno sanitarnih mjera na stadionima u Bosni i Hercegovini. Pripreme događaja će biti vršene u skladu sa ovim procedurama, a organizator utakmice će biti zadužen da kvalitetno usvoji i primjeni nove standarde i mjere koje su neophodne i nužne. Cilj je samo jedan, zaštititi zdravlje svih učesnika sportskog događaja, prevashodno igrača na terenu”, saopštili su iz N/FS BiH.

IO N/FS BiH prihvatio je preporuke FIFA-e vezane za ”izmjene i dopune Pravilnika o registracijama klubova i igrača i statusu i transferu igrača nastalih uslijed COVID-19”.

Usvojena je i odluka o izmjenama vezanim za licenciranje klubova za učešće u UEFA-inim klupskim takmičenjima i takmičenju Premijer lige BiH nastalih uslijed COVID-19.

Produžen je ugovor selektoru Dušanu Bajeviću i članovima stručnog štaba fudbalske „A“ reprezentacije BiH do okončanja odloženih utakmica baraža za EURO, koje bi se trebale igrati u periodu septembar-novembar ove godine, o čemu će odlučiti Izvršni komitet Evropske fudbalske asocijacije (UEFA) na sastanku 27. maja.

(Anadolija)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related