Italija raspoređuje 70.000 policajaca radi zabrane okupljanja

Date:

Italijanska ministrica unutrašnjih poslova Luciana Lamorgese naredila je raspoređivanje 70.000 policajaca da patroliraju gradovima za Novu godinu kako bi osigurali da ne bude nelegalnih okupljanja.

Lamorgese je kazala da će ovogodišnja slavlja biti “trezvenija” nego inače zahvaljujući restrikcijama uvedenim radi sprečavanja širenja koronavirusa.

Italija ima najvišu brojku preminulih u pandemiji u Evropi, 73.000 ljudi, i nalazi se u modifciranom lockdownu, dopuštajući samo jedan izalazak za dvije osobe kako bi obišli prijatelje ili članove porodice u istoj regiji.

Italijani obično slave s prijatljima ili porodicom u kućama ili u restoranima. Restoranima nije, međutim, dopušteno da organiziraju objedovanje u zatvorenom prostoru a svi koji u hotelima slave Novu godinu bit će limitirani na sobnu dostavu. Vatromet će se održati u ponoć kako je i planirano iznad Koloseuma u Rimu, ali će se moći posmatrati samo s balkona zbog policijskog sata koji je na snazi od 22 sata, prenosi Fena od agencije AP.

(Preporod.info) 

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related