Iz štampe izašao jubilarni 100. broj “Misaka”

Date:

Stoti broj “Misaka”, školskog lista Behram-begove medrese u Tuzli, iz štampe je izašao u ponedjeljak 14. februara 2022. godine.

Kako je u razgovoru za Preporod.info ranije kazala profesorica Senada Vikalo-Mehmedćehajić, koordinatorica lista, “Misak” prati napredak i razvoj ove škole i raste zajedno s njom.

Još od prvog broja, koji je izašao 23. maja 1997. godine stalno se radi na njegovom unapređenju, kako tehnički, tako i sadržajno.

– Za odgojno-obrazovnu ustanovu je izuzetno bitno da ima školski list, jer putem njega odgaja i obrazuje svoje učenike. Učenici koji posjeduju žurnalističke ambicije mogu da ih izraze upravo pisanjem u jednom ovakvom časopisu. Putem školskog lista učenici ispoljavaju kreativnost, te na taj način povećavaju zainteresovanost cjelokupnog školskog kolektiva. U “Misaku” se šire vidici, predstavljaju aktuelne teme i ideje. “Misak” je ogledalo učenika Behram-begove medrese. Izlazak svakog novog broja predstavlja veliku radost i motivaciju za članove koji učestvuju u izradi “Misaka”, a 100. broja nam zaista znači mnogo. Moram naglasiti da su od krucijalne važnosti svi članovi, urednici i koordinatori prošlogodišnjih generacija koji su “Misak” doveli do ove brojke. Nekom je 100 samo broj, ali nama je to rezultat višegodišnjeg truda – naglasila je Vikalo Mehmedćehajić.

U jubilarnom broju “Misaka” članovi redakcije “Misaka” razgovarali su s urednicom drugog broja lista Merjemom Muratović-Šuta, s trećim urednikom Mirzom Sarajkićem, sa Sumejom Okić koja je bila na čelu redakcije koja je izdala šest brojeva u svom mandatu.

Također, u jubilarnom broju donose intervju s direktorom Behram-begove medrese Ahmedom Hatunićem, dosadašnjim koordinatorima lista Sevretom Mehmedćehajićem, Amirom Karićem, Mensurom Husićem, Admirom Muratovićem i Senadom Mehmedćehajić.

Izuzetan doprinos u tehničkom osmišljavanju naslovnica Misaka dao je profesor informatike u Behram-begovoj medresi u Tuzli Elvedin Kozarević, s kojim su članovi redakcije također obavili intervju.

Kako navode, čestitke za jubilej “Misaka” su stigle od mnogih: urednika BIR TV-a Kasima Softića, interpretatora ilahija Armina Muzaferije, hafiza Ahmeda Alilija, novinarke Almase Lazović i drugih.

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related