IZBA: Džamija “Tewhid” u Beču nikada nije bila naša članica

Date:

Islamska zajednica Bošnjaka u Austriji (IZBA) saopćila je danas da džamija “Tewhid” u Beču, koja je zatvorena, nikada nije bila članica IZBA-e niti je postojala bilo kakva institucionalna saradnja između ove zajednice i spomenute džamije.

– Danas smo iz sredstava informisanja saznali o zatvaranju džamije “Tewhid” u Beču. Kako bismo izbjegli netačne interpretacije događaja, ovim putem obavještavamo javnost da navedena džamija nikada nije bila članica Islamske zajednice Bošnjaka u Austriji niti je postojala bilo kakva institucionalna saradnja između naše zajednice i džamije “Tewhid” – kaže se u saopćenju IZBA-e.

Dodaje se kako je Islamska zajednica Bošnjaka u Austriji baštinik islamske tradicije Bošnjaka i da organizirano pruža usluge svojim članovima.

– Svi imami naše zajednice normativnim aktima su obavezani poštivati zakon Republike Austrije, te njegovati i unaprjeđivati kulturu suživota, međureligijskoga dijaloga i razumijevanja – ističe se u saopćenju.

Također se navodi kako je nadležna institucija za džamiju “Tewhid” bila Islamska zajednica u Austriji (Islamische Glaubensgemeinschaft in Österreich IGGÖ).

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related