Izgrađena džamija na platou Ajvatovice

Članovi Organizacionog odbora “Dana Ajvatovice” predvođeni muftijom travničkim dr. Ahmed-ef. Adilovićem posjetili su novoizgrađenu džamiju na platou Ajvatovice u kojoj su obavili ikindiju namaz.

Uz džamiju uređeno je i dvorište, napravljena abdestahana sa nadstrešnicom, dva šadrvana te rezervoar za vodu. Pripremne radove za izgradnju pomenutih objekata na platou Ajvatovice izvršili su radnici Šumskoprivrednog društva (ŠPD) “Srednjobosanske šume”.

Izgradnjom džamije i pratećih sadržaja dodatno je obogaćena infrastruktura na platou Ajvatovice koja će se moći koristiti tokom cijele godine, a ne samo na dan centralnog programa vjersko-kulturne manifestacije “Dani Ajvatovice”.

Izgradnju džamije na platou Ajvatovice finansirao je načelnik općine Burse Alinur Aktaš.

Posjeta Donjem Vakufu je iskorištena i za posjetu Medžlisu Islamske zajednice i Općini Donji Vakuf. Muftija je tom prilikom u pratnji direktora medrese mr. Dževdeta Šošića, rukovodioca Ureda za zekat Rijaseta IZ-e Vehid-ef. Arnauta i glavnog imama Amir-ef. Čavaka posjetio načelnika općine Donji Vakuf Husu Sušića. Ova posjeta je iskorištena da se načelniku Sušiću čestita na reizboru na proteklim izborima i zahvali na dosadašnjoj saradnji i iskaže očekivanja za nastavk i poboljšanje te saradnje kako sa Muftijstvom travničkim tako i sa Medžlisom IZ Donji Vakuf.

Posjeta Donjem Vakufu je iskorištena i za posjetu džematu hadži Jusuf džamije gdje je hutbu održao i džumu namaz predvodio muftija Adilović i džematu Šeherdžik gdje je hutbu održao i džumu namaz predvodio Vehid-ef. Arnaut rukovodilac Ureda za zekat. Tom prilikom Vehid-ef. je uručio zahvalnicu džematu Šeherdžik zbog zapaženih rezultata u akciji prikupljanja zekata na poljoprivredne u posljednjih nekoliko godina.

(Preporod.info)