Izmješteno 187 migranata sa dvije lokacije na području Bihaća

Date:

Služba za poslove sa strancima preduzela je jutros operativne aktivnosti usmjerene na kontrolu kretanja i boravka migranata na području grada Bihaća, na Kamenici i Žegarskoj aleji, gdje su se migranti okupljali i boravili u improvizovanom smještaju u napuštenim objektima. 

Inspektori Službe za poslove sa strancima su na Spomentim lokacijama zatekli 187 migranata, državljana Pakistana, te je izvršena njihova relokacija, smještaj i zbrinjavanje u privremeni prihvatni centar LIPA. 

Trenutno se provode aktivnosti medicinskog pregleda, identifikacije i registracije migranata, te smještaj u preventivni izolacijski dio privremenog prihvatnog centra LIPA.

Aktivnosti su provedene u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a USK, te uz podršku medicinskog tima Doma zdravlja Bihać i Civilne zaštite grada Bihaća, Vatrogasne jedinice i JKP Komrad koji rade na rašćišćavanju improvizovanog smještaja i provode aktivnosti dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije, odnosno osiguranja ili onemogućavanja ponovnog ulaza u napuštene objekte.

Provođenje navedenih aktivnosti je nastavak koordinacije Službe za poslove sa strancima sa lokalnim vlastima u cilju što boljeg upravljanja migracijskim procesima na području Unsko-sanskog Kantona, te će takve aktivnosti biti nastavljene u narednom periodu, saopćeno je iz te institucije.

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related