Izrael zabranio čelniku Islamskog vijeća ulazak u Al-Aqsu na četiri mjeseca

Date:

Izraelska policija danas je uručila čelniku Višeg islamskog vijeća i bivšem muftiji Jerusalema šejhu Ikrimi Sabriju zabranu ulaska u svetu džamiju Al-Aqsa u Jerusalemu na četiri mjeseca.

Sabri je izjavio za palestinsku novinsku agenciju WAFA da je policija ušla u njegovu kuću u istočnom Jerusalemu i predala mu naređenje o zabrani, koje je on opisao kao selektivno i nelegalno.

– Nema države u svijetu koja koristi protjerivanja osim ove okupacijske države koja nas žeil ušutkati i potisnuti kako se ne bismo protivili njenim ratobornim shemama – kazao je.

Šejh Ikrima Sabri, Jerusalem - Izrael zabranio čelniku Islamskog vijeća ulazak u Al-Aqsu na četiri mjeseca
Šejh Ikrima Sabri, Jerusalem

Policija je jučer pred Sabrijevom kućom u istočnom Jerusalemu  razbila proteste protiv izraelskog uznemiravanja palestinskih imama i što ga je satima držala i ispitivala prije nekoliko dana, naređujući mu zabranu ulaska u prostor džamije na sedmicu dana prije nego što mu je produžila zabranu ulaska na četiri mjeseca.

Šejh Sabri je sa svojom 81 godinom stariji od okupacije. Često predvodi džuma namaz u džamiji Al-Aqsa za desetke hiljada vjernika, koji izgleda uznemirava Izraelce.

(FENA)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related