Javna rasprava o utjecaju na okoliš izgradnje dionice autoceste Mostar sjever – Mostar jug

Date:

Federalno ministarstvo okoliša i turizma u saradnji s investitorom JP Autoceste FBiH poziva zainteresirane stanovnike grada Mostara i šire, kao i cjelokupnu zainteresiranu javnost na Javnu raspravu o Studiji utjecaja na okoliš za projekt izgradnje dionice autoceste na koridoru Vc Mostar sjever – Mostar jug.

Javna rasprava će se održati u Gradskoj vijećnici u Mostaru, u srijedu, 16. februara, s početkom u 11 sati, saopćeno je iz JP Autoceste.

Na dnevnom redu naći će se prezentacija zakonskog osnova u postupku izdavanja okolišne dozvole (predstavnik Federalnog ministarstva okoliša i turizma), prezentacija Studije utjecaja na okoliš (predstavnik konsultanata – ENOVA d.o.o. Sarajevo), te pitanja, rasprava, odgovori i objašnjenja.

Navodi se kako je dokumentacija za izdavanje okolišne dozvole dostupna na uvid u prostorijama Federalnog ministarstva okoliša i turizma u Ulici Hamdije Čemerlića br. 2 Sarajevo, soba 312/1, kao i na web stranici ministarstva www.fmoit.gov.ba.

Primjedbe na Studiju mogu se dostaviti u pisanoj formi u roku od 15 dana od dana održavanja javne rasprave na adresu Federalnog ministarstva okoliša i turizma, stoji u saopćenju.

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related