Jedinstven projekat MIZ Jajce: Mesdžid sa munarom za Rome

Protokol o realizaciji donatorskih sredstava potpisali su glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Jajce Zehrudin-ef. Hadžić i direktor «Progress centra» Abdulkadir Indžić.

Potpisivanjem ovog Protokola kreće se, ako Bog da, u realizaciju ovog rijetkog, a možda i jedinstvenog u Bosni i Hercegovini, projekta izgradnje mesdžida sa munarom u romskom naselju Skela, džemat Kuprešani. U ovom naselju žive isključivo pripadnici romske populacije (pripadnici najveće nacionalne manjine u BIH), te buduća izgradnja mesdžida sa munarom u ovome romskom naselju predstavlja jednu od aktivnosti u unapređenju statusa romske populacije na području Medžlisa Islamske zajednice Jajce.

Osim povremenih pomoći stanovnicima ovog naselja, Medžlis Islamske zajednice Jajce će, ako Bog da, izgradnjom mesdžida obezbijediti uslove za obavljanje ibadeta i mektebske pouke u ovom naselju.

Molimo Uzvišenog Allaha dž.š. da nagradi donatore koji su obezbijedili finansijska sredstva za izgradnju mesdžida, da budući mesdžid, ako Bog da, služi svojoj namjeni za korist zajednice Roma a na zadovoljstvo Uzvišenog Gospodara!

(muftiluk-tr)