JU Dom zdravlja KS – Od ponedjeljka u funkciji samo dvije Covid-ambulante

Date:

Zbog trenutno povoljnije epidemiološke situacije, iz JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo su obavjestili sugrađane sa simptomima na SARS-CoV-2 da će od ponedjeljka, 7. juna,  moći otići na pregled u Covid-ambulante na dvije lokacije, svaki dan u periodu od 7.30 do 20 sati.

To su Covid-ambulanta Saraj Polje, koja će pokrivati pet općina – Novi Grad, Novo Sarajevo, Ilidžu, Hadžiće i Trnovo, te Covid-ambulanta Centar koja će pokrivati četiri općine – Centar, Stari Grad, Vogošću i Ilijaš.

Drive-in punkt Vrbanja za testiranje na SARS-CoV-2 radit će za cijeli Kanton Sarajevo od 8 do 18 sati svaki dan, dok će ostali drive-in punktovi biti zatvoreni.

Punktovi za testiranje pri organizacionim jedinicama će nastaviti raditi kao i do sada u prvoj smjeni.

Također informišu da će porodični ljekari primati pozive za vakcinaciju svih građana koji se ne mogu prijaviti putem Viber-aplikacije, kao i da će dostavljati te spiskove svakog petka.

– A kada stignu vakcine, prema prioritetima, sve osobe sa tih spiskova će dobiti obavještenje o terminima za svoju vakcinaciju – naglašavaju iz JU Dom zdravlja KS, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related