JU Specijalna biblioteka Behram-beg u Tuzli objavila nagradni konkurs za najbolji literarni rad

Date:

U okviru programa obilježavanja 23. aprila, Svjetskog dana knjige i autorskih prava, te povodom mjeseca ramazana, Javna ustanova (JU) Specijalna biblioteka “‘Behram-beg” u Tuzli raspisala je Konkurs za najbolji prozni literarni rad o temi “Dođi, dođi, ko god da jesi, bilo da bježiš, tražiš ili lutaš, to više važno nije” (Mevlana Dželaludin Rumi, Dođi) 

Pravo prijave na konkurs je bez starosnog, stručnog ili nekog drugog ograničenja.

Za najbolja tri rada, po procjeni stručne komisije, JU Specijalna biblioteka ”Behram-beg” u Tuzli dodijelit će novčane nagrade u iznosu od 150,00 KM za prvo, 100,00 KM za drugo i 50,00 KM za treće mjesto.

Učesnici Konkursa svoje radove treba da pošalju do 21. maja 2021. godine.

Radovi moraju biti potpisani šifrom. Kandidati radove dostavljaju na e-mail: bibliotekar@behrambeg.ba, pod šifrom, sa naznakom “Za Konkurs”. Rješenje šifre i svoje lične podatke (ime i prezime, adresu, kontakt telefon, e-mail) treba dostaviti na e-mail: biblioteka@behrambeg.ba.

Dostavljeni radovi mogu sadržavati najviše tri kartice teksta.

Rezultati Konkursa bit će objavljeni na web i facebook stranici JU Specijalna biblioteka ”Behram-beg” u Tuzli, a autori nagrađenih radova bit će posebno obaviješteni.

Dostavljeni radovi neće biti vraćeni autorima, a Biblioteka zadržava pravo njihovog parcijalnog ili potpunog korištenja uz obavezu navođenja imena autora.

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related