Kaderska senzacija u Minhenu: Za tri sata prikupljeno 1.150.000 eura

Date:

Bošnjaci iz Minhena, članovi i simpatizeri džemata Fedžr sa svojim prijateljima, sinoć su u roku od tri sata uspjeli da prikupe 1.150.000 eura obećanih sredstava za izgradnju centralne džamije i islamskog foruma u samom centru Minhena.

Nakon konsultacija i otvorenog razgovora glavnog imama Medžlisa Bayern Izeta ef. Bibića sa hfz. Benjamin ef. Idrizem, imamo džemata Penzberg, Bošnjaci su stari projekat islamskog centra aktualizirali i odlučili  da se krene u izgradnju centralne džamije Bošnjaka i drugih muslimana u srcu Minhena.

– Da imaju snage i volje pokazala je večerašnja noć koja će biti upamćena da su ljudi, iako daleko od džamije, na poziv imama Izet ef. Bibića preko WhatsApp grupe “Generacijski projekat” prikupili 1.150.000 EUR – objavio je ef. Bibić na svom Facebook profilu.

Kako je pojasnio, sve ovo govori o složnosti, jedinstvu i svijesti džematlija džemata Fedžr kao i među njihovim prijateljima. 

– Idemo dalje, sve dok se san ne pretvara u realnost, uz Allahovu pomoć i podršku plemenitih Bošnjaka i drugih muslimana! – poručio je glavni imam Medžlisa Bayern.

(Preporod.info/Facebook)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related