Kakanj: Dodjela priznanja i nagrada za takmičarski dio manifestacije “Salavat tebi Poslaniče”

 

Za najbolji literarni rad, među učenicima VIII i IX razreda u  šest osnovnih škola na području općine Kakanj, nagrađeni su:

Među učenicima Gimnazije „Muhsin Rizvić“ Kakanj najbolji su bili:

A ispred Mješovite srednje škole Kakanj:

Te Srednje tehničke škole „Kemal Kapetanivić“:

Dok su knjigu s posvetom i ružu te priznanje za učešće u pripremi i realizaciji „Književne večeri o Poslaniku a.s.“ u Gradskoj biblioteci Kakanj dobile  sljedeće učenice: Merima Krivokapa, Mulija Sikira, Dženana Omerhodzic, Nermina Čaluk, Mirzeta Sikira, Neimarlija Mahira, Ramić Adna , Sikira Nedzma, Čizmić Altijana i Beganovic Nirvana.

Pobjednik malonogometnog turnira, koji je održan u Sportskoj dvorani Kakanj, bila je ekipa Srednje tehničke škole „ Kemal Kapetanović“ a za nagradu dobili su priznanje i pehar koji je njihov kapiten s ponosom preuzeo, pokazujući sreću i zadovoljstvo zbog postignutog uspjeha. Odjel za rad sa mladima organizovao je takmičenje u „Gađanju vazdušnom puškom na deset metara“ koje je privuklo veliku pažnju i interesovanje omladine u našim džematima. U ovom takmičenju učešće je uzelo 83 učesnika iz 18 naših džemata. Priznanje za pojedinačne rezultate dobili su:

a u ekipnom dijelu takmičenja priznanja su uručena omladinskim koordinatorima za najuspješnije džemate. Poredak ekipa bio je sljedeći:

 

Od devet likovnih radova koje su pripremili mladi kakanjski slikari uz pomoć mentora Nermina Kozle, komisija je odabrala tri najbolja:

Na nivou mekteba organizovano je takmičenje u poznavanju „SIRE – Životopisa Božijeg Poslanika Muhammeda, a.s.“, najbolji su bili:

Na svečanosti su bili prisutni imami i vjeroučitelji koji su vodili djecu kroz pomenuta takmičenja te ih svojim prisustvom dodatno podržali i ohrabrili u njihovom daljnjem napredovanju u životu. Na kraju je riječ uzeo i glavni imam mr. Sulejman ef. Čeliković te čestitao djeci, prisutnim roditeljima, predstavnicima škola, imamima i vjeroučiteljima na velikom angažmanu i uspjesima postignutim u toku manifestacije „Salavat tebi, Poslaniče“. Tom prilikom je prisutne podsjetio na poznatu misao: „Niko nije toliko bogat da nema potrebu za osmijehom niti može biti neko toliko siromašan da ne može pokloniti osmijeh“. Mi smo obradovani dolaskom našega Poslanika s.a.v.s. neka se ta radost osjeti na nama i dijelimo je sa drugim ljudima.