Kakanj: Iftar sa koordinatorima za omladinu na nivou džemata

Naš dosadašnji rad oslanjao se na aktivizam pojedinaca ne vezano za njihovu pripadnost džematima što je u dobroj mjeri ograničavalo širinu našeg djelovanja al je i na taj naćin godinama realiziran veliki broj aktivnosti i planova. U ovom mubarek mjesecu u svim džematima imenovani su koordinatori koji će ako Bog da biti desna ruka imamima u okupljanju i redovnim aktivnostima sa omladinom na nivou džemata. Također koordinatori će osmišljavati akcije i planove rada na nivou medžlisa te provoditi njihovu realizaciju. Raspoređenost koordinatora po džematima omogućit će nam aktivnosti na teritoriji čitavog medžlisa i pružiti veću mogučnost da dopremo do svih ciljnih grupa.

Ovih dana upravo je u toku jedna takva akcija koju je pokrenuo Odjel za socijalnu brigu pri medžlisu a njegovu realizaciju sprovode koordinatori i omladina u džematima a to je podjela 200 paketa pomoći socijalno ugroženim porodicama i još 200 ramazanskih poklona za starija usamljena lica, ravnomjerno raspoređeno po džematima.

U dvadesetoj noći  mjeseca ramazana priredili smo iftar za sve koordinatore te ih upoznali sa njihovom ulogom i namjerom da ih provedemo kroz određenu edukaciju iz oblasti menadžmenta kako bi unaprijedili njiihove vještine i pojačali motivaciju.

Nakon iftara naš glavni imam mr. Sulejman ef. Čeliković obratio se prigodnim vazom te istakao historijsku ulogu mladih još od vremena Poslanika a.s.  pa sve do današnjih dana. Na ovom prvom okupljanju koordinatora mogla se osjetiti pozitivna atmosfera i njihova zainteresiranost a širok spektar njihovih zanimanja počevši od zanata, pa preko raznih srednjoškolskih i fakultetskih smjerova do magistara pokazatelj je da imamo predpostavke za planiranje i realizaciju širokog spektra aktivnosti sa mladima.