Kampanja ‘Porasti svijete u(z) sretno dijete’

Date:

Volonteri Fondacije “Stariji brat, starija sestra” osmislili su kreativnu kampanju “Porasti svijete u(z) sretno dijete” koja ima za cilj osvijestiti javnost o značaju podrške i mentorstva djeci iz socijalno i materijalno ugroženih porodica, kao i domova za nezbrinutu djecu, saopćeno je iz Fondacije za razvoj mentorstva “Stariji brat, starija sestra”.

Trenutno je u program “Stariji brat, starija sestra” uključeno 158 djece i isto toliko volontera u osam gradova u Bosni i Hercegovini. Broj djece u potrebi za mentorstvom daleko je veći, stoga se tom kampanjom nastoje prikupiti dodatna sredstva kako bi se u program moglo uključiti više djece i volontera.

U saopćenju se navodi da su kroz prijateljski odnos volontera i djeteta ojačane socijalne vještine djece, povećan je uspjeh u školi, ali i vannastavnim aktivnostima. Djeca kroz taj projekt imaju priliku posjetiti kino, pozorište, razne sportske i kulturne događaje koje si inače ne mogu priuštiti.

Tokom pandemije koronavirusa, volonteri su se dodatno angažovali kako bi pomogli djeci da lakše savladaju online nastavu, ali su im i u slobodno vrijeme bili podrška kroz razne igrice i vježbe za zdraviji život.

– Kroz kampanju su izrađeni i kreativni video klipovi o različitim društvenim igrama koje su nas vratile u djetinjstvo i podsjetile na dječje radosti u našem svakodnevnom životu – navodi se u saopćenju Fondacije uz apel da se kompanije, organizacije, institucije, ali i zainteresirani pojedinci donacijama uključe u kampanju za zdravije i sretnije djetinjstvo.

(Fena)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related