Kantonalna bolnica Goražde: Postavljen šator za trijažu

Date:

Kantonalna bolnica Goražde nakon prvog slučaja koronavirusa u ovom gradu pooštrila je sve preventivne mjere.

Danas je na ulazu u ovu zdravstvenu ustanovu postavljen šator za trijažu, prvenstveno u cilju zaštite ionako malog broja medicinskog osoblja, te ležećih pacijenata kao i stanovnika u cjelini.

„Svi oni koji imaju potrebu da dobiju neophodne usluge u Kantonalnoj bolnici morat će prvo proći trijažni proces. Naime u ovom šatoru  24 sata će raditi medicinski tehničar i doktor i oni će izvršiti sve neophodne preglede, i tek na njihovu preporuku eventualni pacijenti moći će ući u naše prostorije“ – kazao je pomoćnik direktora za medicinska pitanja dr. Fahrudin Balijagić.

Po riječima direktorice Kantonalne bolnice prim. dr. Nermine Kamenica, urađena je i preraspodjela posla.

  „Svi doktori i medicinske sestre i tehničari, bit će na raspolaganju građanima 24 sata i pružit će pomoć onim pacijentima kojima je ona neophodna, a koji nisu zaraženi koronavirusom. To posebno napominjem, jer nastojim zaštititi sve nas zajedno, a u prvom redu naše osoblje jer nažalost mi već duže vrijeme imamo problem sa kadrom.  No ono što imamo radi punim kapacitetom“ – kazala je direktorica Kantonalne bolnice Goražde.

Još jednom je uputila apel svim nadležnim da ovoj zdravstvenoj ustanovi nedostaje oprema, prije svega mobilni RTG aparat, minimalno dva respiratora i sanitesko vozilo. 

(Fena)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related