Klanjana dženaza Avdo-ef. Puriševiću | Preporod.info

Date:

Danas iza podne namaza, u haremu džamije u Brestovskom kod Kiseljaka, kanjana je dženaza-namaz rahmetli Avdo-ef. Puriševiću.

Veliki je boj onih koji su prisustvovali dženazi i time željeli da iskažu svoje poštovanje prema imamu koji je ovom narodu, službujući kao imam, hizmetio više od četrdeset i pet godina. 

Obavljajući imamsku misiju u Kupresu, Bugojnu, Kiseljaku, Derventi, pa ponovo u Kiseljaku Avdo-ef. Purišević ostavio je neizbrisiv trag na povijesnim stranicama Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.  

– Avdo-ef. je, gdje god je službovao, ostvario velike rezultate, ali ono što je radio u Derventi i na cijelom prostoru muftiluka Banjalučkog, u vrijeme kada je kretati se tim dijelom naše domovine bilo opasno po život, je nešto što mu mi nikada nećemo zaboraviti – rekao je, između ostalog, u svom obraćanju nekadašnji muftija baljalučki Edhem-ef. Ćamdžić.

Obraćajući se okupljenim vijernicima, muftija Sarajevski dr. Nedžad Grabus istakao je da je Avdo-ef. Purišević kao i mnogi drugi naši imami cijeli svoj život posvetio misiji.

– Kada preseli jedan vjernik, zatvori se jedan svijet. Kada preseli jedan alim, zatvori se hiljade svjetova. Danas se zatvara hiljade svjetova – kazao je muftija Nedžad-ef. Grabus.

Poštujući oporuku rahmetli Avdo-ef. Puriševića, dženazu-namaz je predvodio glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Kiseljak Kenan-ef. Bajrić.

(Edin-ef. Šljivar/Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related