Klanjana dženaza Imadu Bušatliću | Preporod.info

Date:

U Zastinju kod Gornjeg Vakufa u utorak je klanjana dženaza dvadesetogodišnjem Imadu Bušatliću, koji je dva dana ranije tragično izgubio život. Naime, dok je bio u posjeti kod svog prijatelja u Prozoru, obojica su tokom spavanja doživjela gušenje ugljen-monoksidom. Imad, uslijed toga, nije preživio, a potvrdu o uzroku smrti dao je i obdukcijski nalaz, dok je njegov prijatelj Adin hospitalizovan i u fazi je oporavka.

Dženazi mladog Imada prisustvovao je veliki broj ljudi iz brojnih gradova naše zemlje. Prije dženaze prisutnima su se obratili glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Gornji Vakuf, Hidajet Polovina, te dekan Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici, dr. Muharem Adilović.

Dženazu je predvodio Imadov amidžić, hafiz Omer Bušatlić, podsjetivši prije toga sve prisutne da su Imada krasile mnoge lijepe osobine od kojih je posebno izdvojio dvije: čuvao je namaz i svojom ljubaznošću osvajao je srca svih koji su ga imali priliku upoznati.

Imad je bio svršenik Karađoz-begove medrese u Mostaru i student na Islamskom pedagoškom fakultetu u Zenici pa su njegovom posljednjem ispraćaju prisustvovali i brojni učenici i studenti, ali i profesori iz Mostara i Zenice.

(Safet Pozder/Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related